Adrenalin Dorukta

Bugün günlerden bungee jumping!! Hayır tabi ki atlamadım ama izlemesi bile beni öyle heyecanlandırdı ki atlayanları düşündükçe hala çılgınlıklarına inanamıyorum. Bloukrans Köprüsü dünyada bungee jumping yapılan en yüksek yer olarak guinness rekorlar kitabına girmiş. Yüksekliği 216 m. Köprü o kadar yüksekte ki nehrin ne kadar derinde olduğunu görmekte zorlanıyorsunuz. Fotoğrafı iyice yaklaştırırsanız atlayanın ne kadar küçük kaldığını görebilmeniz mümkün.
a0e3a-172b022b20162b-2b1

Bizim turdan 2 kişi atlamak istediği için sabah ilk olarak oraya gittik. Atlamak istemiyorsanız bir miktar ücret ödeyerek köprüye gidip atlayanları izleyebiliyorsunuz. Diğerleri ya uzaktan izliyor ya da restoranın içindeki televizyonlardan. Uzaktan izlediğinizde atlayanı görmeniz çok çok zor. Ben de gelmişken yakından izleyim dedim. İzlemek için gitseniz bile başınıza gelebilecek şeylerin sorumluluğunu üstlendiğinizi yazan bir form imzalatıyorlar size. Zaten burada her gün bir aktivite için form imzalıyoruz.

Neyse sıra bize geldiğinde atlayanlar ve izleyiciler olarak toplamda 15-20 kişi bir araya geldik. Ben sanıyorum ki bizi otobüslere bindirip götürecekler. Meğer köprünün altında demir bir kafes yapmışlar, bungee jumpingin yapıldığı yere gitmemiz için o yolu kendimizin yürümesi gerekiyormuş. Yani bu demek oluyor ki 216 m. yukarıdasınız, ayaklarınızın altında sadece teller var, aşağısı bomboş ve uzun mu uzun bir yolu bu şekilde yürümeniz bekleniyor. Off çok korkunçtu! Böyle olduğunu görünce vazgeçeyim dedim. Çünkü görüntü dayanılacak gibi değildi, benim gibi şok olup dönsek mi devam etsek mi diye düşünenler oldu. Atlayacaklar zaten önden hızlı hızlı gittiler. Biz arkada, kenarlara tutuna tutuna, aşağıya bakmamaya çalışarak yavaş yavaş yürüdük. Ömrümden ömür gitti diyebilirim. Oraya kadar gitmişken dönmek istemedim, zaten atlamıyorum, en azından bunu yapmalıyım diye düşündüm.

Uzun süre yürüdükten sonra bungee jumping yapılan yere ulaştık. Ayağımızı betona bastığımız anda derin bir oh çektik. Oradaki atmosferi anlatamam. Tam bir çılgınlık, acayip rüzgar esiyor, battaniyelere sarılıyorsunuz, müzik son ses açılmış, herkes beklerken dans ediyor, numaralar okunuyor sırayla, sırası gelenin ayağına zincirler bağlanıyor, sonra çığlıklar içinde atlıyorlar, durduğunuz yerden en aşağısı görünmediği için insanlar atladıktan sonra monitörlerden aşağıda neler olduğunu izliyorsunuz. Orada bulunmak bile o kadar heyecanlıydı ki. Yaklaşık 10 kişinin atlayışını izledik. Kimisi ayağı yerine beline bağlatıyor zincirleri, hatta bir kadın ters atlamak istediğini söyleyerek geriye doğru atladı. Ortam delilerle doluydu. Çok hoşuma gitti, izlemek bile acayip adrenalin oldu bana. Sonra yine maalesef aynı yoldan dönmek zorundaydık. Bu sefer aşağıyı hiç düşünmeden, sadece önüme bakarak daha hızlı bir şekilde yürüdüm.
e02c1-172b022b20162b-2b1

img_4838

Sonra Tsitsikamma Parkı’na gittik. Burası da yine bir doğa harikası. İçerisinde 2 saat kadar yürüdük. Ağaçlar, sahiller, köprüler, daha önce hiç görmediğim hayvanlar gördüm.
c5a3a-182b022b20162b-2b1

a02c9-182b022b20162b-2b1

46c4f-182b022b20162b-2b1

Şimdi yoldayız, Addo Fil Parkı’nın yakınındaki konaklayacağımız yere gidiyoruz. Sabah çok erkenden kalkıp parkta safari yapacağız. Parkta 600’e yakın fil yaşıyormuş, onun dışında bufalo, aslan, gergedan, zebra gibi bir sürü hayvan varmış içerisinde. Bu arada burası gerçekten hayvanların doğal yaşam alanıymış. Çevrede hayvanların bir araya getirilerek oluşturulduğu büyük çiftliklerden değilmiş yani. Filler çok olduğu için parka her gelen filleri görüyormuş ama diğer hayvanları görmek biraz şansa bağlıymış. O kadar uzaklardan geldim, inşallah bana bir güzellik yaparlar..

Adrenalin Dorukta” için 4 yorum

  1. Elifsu facebook ta bungee jumping fotoğrafını görünce gözlerime inanamadım ve hemen bloguna girdim ama yazının daha ilk satırında merakım dindi:) Yine de sonuna kadar heyecanla okudum, bir gün ben de o delilerin içine girerim belki diye düşünerek.
    Bence çok değerli bir deneyim yaşadıkların, sonuna kadar destekçinim:) Sevgiyle kal…

    Beğen

  2. Her aksam yatmadan burayı okuyup kafamda yazdıklarını canlandırmak o kadar guzel ki 🙂
    Ordaki Günlerin azaldıkça ben burdan buruk hissetmeye başladım :))
    Cok eğlen cok yasa cok hisset!!

    Beğen

  3. Yasocumm ne güzel yazmışsın öyle.. Evet günler iyice azaldı, ben de çok üzülüyorum. En azından bu blogu yazarak geride güzel bir şeyler bıraktım diye teselli ediyorum kendimi..

    Beğen

Yorum bırakın